ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ            Αρχική Σελίδα   |   Βιογραφικό   |   Βιβλία   |   Λαογραφία   |   Νέα   |   Σύνδεσμοι   |   Επικοινωνία

 
 

Μήνας Εκδηλώσεων Εγκαινίων ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΦΟΥ «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015
Παλιά Ηλεκτρική 6.00 μ.μ.
Γνωριμία με λογοτέχνες και συγγραφείς της Πάφου

Ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος», διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Παλιά Ηλεκτρική”, εκδήλωση αφιερωμένη στους λογοτέχνες και συγγραφείς της Πάφου.

H εκδήλωση περιελάμβανε απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους συγγραφείς και λογοτέχνες από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, έκθεση βιβλίων και δεξίωση προς τιμή τους.

 

Το πλήρες πρόγραμμα σε αρχείο

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και η Αντιγόνη Χριστοδουλίδου

 
 

   


 
Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου
Επαναλειτουργεί μία ιστορική βιβλιοθήκη, στολίδι για την πόλη του Κινύρα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 θα γίνουν τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου "Χριστόδουλος Γαλατόπουλος", η οποία μετά από χρόνια αδράνειας επαναλειτουργεί. Η επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί, μιας και η πόλη το 2017 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πρόσκληση

 
 

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας, Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης με θέμα «Ο κόσμος μου είναι η γλώσσα μου».

 

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου ιδρύθηκε το 1946 από τον δήμαρχο και αγωνιστή Χριστόδουλο Γαλατόπουλο, ο οποίος παρά τις δύσκολες μεταπολεμικές συνθήκες κατάφερε όχι μόνο να αποπερατώσει το κτήριο, που ξεκίνησε να ανεγείρεται το 1944, αλλά και να λειτουργήσει τη βιβλιοθήκη. Διαβάζουμε σε δημοσίευμα της εποχής "Εάν δε λάβη τις υπ’ όψιν ότι η ανέγερσις του ήτις ήρχισε κατά το έτος 1944 εις εποχήν πολεμική, καθ’ ήν τα πάντα ήσαν εις τιμάς απροσίτους και ένθα υφίσταντο μεγάλαι και ποικίλαι δυσκολίαι, δι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η μεγαλοπρέπεια του έργου τούτου πρέπει ιδιαιτέρως να εκτιμηθή".

Κάπως έτσι και σήμερα, που φαίνεται να μη φυσούν πια ούριοι άνεμοι για τον Πολιτισμό, οι καιροί ου μενετοί, λοιπόν. Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι το επιστέγασμα συλλογικής προσπάθειας, της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης Κύπρου, των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών του νησιού, της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων εκείνων που θεωρούν τα βιβλία τροφή... για σκέψη και εξέλιξη. Στη συλλογή της Βιβλιοθήκης υπάρχουν περίπου 26.000 τόμοι, καθώς και σημαντικά τεκμήρια που αφορούν την Πάφο, σπάνιες εκδόσεις κυπρολογικού ενδιαφέροντος.

Ήδη στο ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες, κυρίως για παιδιά, εργαστήρια φιλαναγνωσίας κ.ά΄.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε στην "Κ" ότι βούληση του Δήμου είναι η διαρκής στήριξη της βιβλιοθήκης, όπως άλλωστε έγινε και πριν από μισό αιώνα, ώστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη να καταστεί κυψέλη πολιτισμού, προσβάσιμη από όλους, να γίνει η Βιβλιοθήκη κύτταρο αναζωογόνησης.

Για τον μήνα Δεκέμβριο προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις, πέραν των επίσημων εγκαινίων που θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Κεντρικός ομιλητής στην τελετή θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας, Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης με θέμα «Ο κόσμος μου είναι η γλώσσα μου».

Έτσι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος» το 2015 επαναλειτουργεί ως μία σύγχρονη Βιβλιοθήκη, όπως την οραματίστηκε και ο ιδρυτή της, Χριστόδουλος Γαλατόπουλος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 03.12.2015

 
 

©   Antigoni  Christodoulides  ¤  Αντιγόνη  Χριστοδουλίδου   -  All rights reserved