ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ            Αρχική Σελίδα   |   Βιογραφικό   |   Βιβλία   |   Λαογραφία   |   Νέα   |   Σύνδεσμοι   |   Επικοινωνία

     
     

Η Αντιγόνη Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στο χωριό  Κέδαρες της επαρχίας Πάφου. Αποφοίτησε το Α` Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού. Παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην Αμμόχωστο, όπου έζησε μέχρι τις 14 Αυγούστου του 1974 παραμονή της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σήμερα είναι εγκατεστημένη στην Λεμεσό. Έχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

 

Εργάστηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας (Βρετανικές Βάσεις Κύπρου) για είκοσι επτά χρόνια. 

 

Λατρεύει τα ταξίδια γι` αυτό έχει επισκεφτεί επανειλημμένα αρκετές χώρες, όπως Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Λίβανο, Ισραήλ, Μάλτα, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουκρανία και Ινδία.  Παρευρέθη σε πολλά διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό με κύρια θέματα τα ακόλουθα: «Δημόσιες σχέσεις», «Φυλετικές διακρίσεις» «Δικοινοτικές διαφορές», «Ο άνθρωπος και η φτώχια», «Πολιτιστική κληρονομιά», «Ηγεσία και ευθύνη» κ.α.

 

Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 ήταν η γραμματέας του «Συνδέσμου Αποδήμων Κεδαριτών» και ασχολείτο με την έκδοση του περιοδικού "Οι Κέδαρες άλλοτε και σήμερα".

 

Της αρέσει το διάβασμα, ο χορός,  η ζαχαροπλαστική και ιδιαίτερα η διακόσμηση του πιάτου. Ασχολείται αρκετές ώρες με τα λουλούδια της και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στους κάκτους.  Είναι λάτρης του πράσινου και της αρέσει η ζωή του χωριού. Είναι συνεπής, κοινωνική, καταδεχτική και πολύ ευχάριστος χαρακτήρας. Την ενοχλεί η ασυνέπεια, η υποκρισία, η αχαριστία και η ρήψη σκυβάλων στους δρόμους.

 
 
 

©   Antigoni  Christodoulides  ¤  Αντιγόνη  Χριστοδουλίδου   -  All rights reserved