ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ            Αρχική Σελίδα   |   Βιογραφικό   |   Βιβλία   |   Λαογραφία   |   Νέα   |   Σύνδεσμοι   |   Επικοινωνία

     
     
 

Βουτιά στην κόλαση
Εκδόσεις Επιφανίου
ISBN:
978-9963-685-68-4

2010
Σελίδες
: 415

 

 

Η Δανάη είναι μια πανέμορφη, έξυπνη, δυναμική και πολύ πλούσια κοπέλα.    Όλοι οι νέοι του κύκλου της την ποθούν για γυναίκα τους. Εκείνη όμως ερωτεύεται παράφορα το γιο του κηπουρού τους και παρ` όλες τις αντιδράσεις των γονιών της, τον παντρεύεται. Του προσφέρει τα πάντα, αγάπη, αφοσίωση, πλούτη, ταξίδια, κοινωνική ζωή. Τον μπάζει σε κόσμους όμορφους κι ονειρεμένους. Σε κόσμους που ποτέ δεν είχε  φανταστεί.


            Κι εκείνος, τι κάνει για χάρη της; Πως της τ` ανταποδίδει; Αποδεικνύεται αχάριστος, αγνώμονας, πλεονέκτης και την προδίνει με την καλύτερή της φίλη. Με τις φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις του, τη βυθίζει στον πόνο και την οδύνη και   μετατρέπει τη ζωή της σε κόλαση.


            Η Δανάη όμως δεν απελπίζεται, δε λυγίζει. Στέκεται γερά στα πόδια της και αγωνίζεται με πείσμα μέχρι που κατορθώνει να ξεσκεπάζει τους φονιάδες των δικών της και να συνεχίσει τη ζωή της με μια καινούργια αγάπη…
 

     


Παρουσιάσεις βιβλίου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου, Λεμεσός

     

Κυρίες και κύριοι,

 

 Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνω και στον εκδότη μου κύριο Κώστα Επιφανίου, στη φιλόλογο κυρία Παναγιώτα Μορίδου πρ. γυμνασιάρχη και συγγραφέα και στον πρώην διευθυντή δημοτικού σχολείου κύριο Αχιλλέα Ιωάννου που είχαν την ευγενή καλοσύνη να συμμετέχουν στην αποψινή εκδήλωση. 
 

 «Βουτιά στην κόλαση», αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που σας παρουσιάσαμε απόψε. Ένας τίτλος που ίσως να μην ακούγεται και τόσο ευχάριστα. Όμως πιστέψτε με ήταν ο καταλληλότερος τίτλος που θα μπορούσα να δώσω στο μυθιστόρημα  αυτό, γιατί η ηρωίδα μου, η Δανάη Βασιλόπουλου, μια  πανέμορφη και πάμπλουτη κοπέλα, παρασυρμένη από τους ψεύτικους έρωτες και τις ανύπαρκτες αγάπες του άπληστου κι αγνώμονα Κωνσταντίνου, που ήταν γιος του κηπουρού τους, βιώνει στιγμές ανείπωτης πίκρας κι οδύνης, που σίγουρα μόνο στην κόλαση πρέπει να υπάρχουν. Το βιβλίο έχει πολλά μηνύματα και πολλά παραδείγματα να δώσει στον αναγνώστη. Θα προτιμούσα όμως να ξεφύγω κάπως από το θέμα μας και να πάω στους λόγους που με ώθησαν ν` αρχίσω το γράψιμο.


 Ήταν η αγάπη μου για το χωριό μου, η περιέργειά μου για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι των προηγούμενων γενιών και περισσότερο απ` όλα το ενδιαφέρον μου να γνωρίσω τις ρίζες μου. Ποιοι ήταν πρόγονοί μου, πώς ήταν η ζωή τους, ποιες οι ασχολίες τους, οι διασκεδάσεις τους, οι χαρές τους, οι λύπες τους, οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες τους. Όλα αυτά με ωθούσαν να ρωτώ και να ξαναρωτώ τους μεγαλύτερους και να τυπώνω στο μυαλό μου αυτά που μάθαινα. Ήρθε όμως κάποια στιγμή που στο μυαλό μου στριμώχθηκαν τόσα πολλά, που δεν πήγαινε άλλο. Ή έπρεπε να τ` απαλλαγώ ή να τα εναποθέσω κάπου για να τα προφυλάξω από τη φθορά του χρόνου. Προτίμησα το δεύτερο και μια μέρα βρήκα τον εαυτό μου καθισμένο μπροστά στο κομπιούτερ να πληκτρολογεί. Είχα αποφασίσει να γράψω όλα εκείνα που γνώριζα, όχι για να φτιάξω ένα βιβλίο, αλλά για δική μου χρήση και της οικογένειάς μου. Βλέποντας όμως τις σελίδες μου να γεμίζουν η μια την άλλη, πείσθηκα πως ναι, θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο. Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Το «Ανατολικά του Διαρίζου», το οποίο κυκλοφόρησε το  2009  αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, σ` αυτούς που το διάβασαν. Εδώ μέσα είναι συγκεντρωμένες οι αδρότερες ψηφίδες ζωής μιας οικογένειας του περασμένου αιώνα. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου αυτού είναι υπαρκτά πρόσωπα, ακόμη και τα ονόματά τους είναι πραγματικά, εκτός από δυο τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να τ` αλλάξω για ευνόητους λόγους. 
 

 Το «Ανατολικά του Διαρίζου» τέλειωσε και δόθηκε στον εκδότη και τότε διαπίστωσα πως ήμουν εθισμένη με το γράψιμο. Η επιθυμία να καταπιαστώ με κάτι καινούργιο ήταν πολύ έντονη, μέσα μου. Ποιο όμως θα ήταν το επόμενό μου θέμα; 


 Πάντοτε στη ζωή μου θαύμαζα και υποκλινόμουν μπροστά στους ανθρώπους με  ισχυρή βούληση και δυνατό ταμπεραμέντο, οπότε σκέφτηκα να γράψω ένα μυθιστόρημα του οποίου η πρωταγωνίστρια θα είχε αυτά τα προτερήματα. Πέρασα την ηρωίδα μου από μεγάλες φουρτούνες και ισχυρές καταιγίδες. Την πέρασα από σκοπέλους και υφάλους, την πέρασα δίπλα από την Σκύλα και τη Χάρυβδη, αλλά η ατσαλένια ψυχική της δύναμη και η βαθιά της πίστη στο Θεό την βοήθησαν να βγει μέσα από τα συντρίμμια και τα χαλάσματα, γερή και δυνατή. Ανανεωμένη σαν τον φοίνικα που γεννιέται μέσα απ` τις στάχτες του.

 

 Σας ευχαριστώ και πάλιν και σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο.

 

 Αντιγόνη Χριστοδουλίδου

 
 

©   Antigoni  Christodoulides  ¤  Αντιγόνη  Χριστοδουλίδου   -  All rights reserved   .....:::  

vBulletin counter